עדכון 26.10.2021 - עדכנו אותי שרשת “מחסן הסלולר” פתחה אתר ואני מזמין אתכם להזמין ממנו וכמובן ממליץ גם בסניפים הפיזים שלהם - https://www.mcellular.co.il
עדכון חשוב על מנת לא לבלבל - רק שתדעו שהגעתם לאתר של צלם ולא לאתר של החנויות סלולר. הדף הוא חלק מפרויקט מצולם שעשיתי מרצוני שעם השנים התעדכן מספר רב של פעמים. דף זה התחיל כדף מחווה מצולם לחנות סלולר אחת שהכרתי והערכתי באופן אישי את איך שהבעלים פועל ועובד וגם הייתה לי היכרות מוקדמת איתו (חנות הסלולר המקורית שלו הייתה Get-Mobile בבן יהודה שמאז היא עברה ונפתחו כמה נוספים של המותג בסביבה). עם הזמן ועם כל מיני שינויים ומעברים של העובדים שהערכתי שפתחו סניפים (על רשת מתחרה אחת אני גם ממליץ כאן) הדף התרחב ושיניתי את חלק מהתוכן. מכיוון שאני מכיר את האידיאולוגיה של הרשתות קצת מבפנים ואת חלק מהנפשות הפועלות - החלטתי להשאיר את הדף ואני מקווה שבעתיד אמצא זמן לסדר או לשנות את התוכן שיהיה רלוונטי לכלל המבקרים באתר הצילום שלי כפרויקט מצולם. אציין שאין באפשרותי להכניס את כלל הכתובות והטלפונים של כלל הסניפים ולצערי אמליץ לכם לחפש מהו הסניף הקרוב אליכם במנועי החיפוש. כרגע מטעמי נוחות ההמלצה האישית שלי היא כללית לעומת שבעבר שהייתה מיוחסת לסניפים ספציפים שהכרתי אישית את הבעלים שלהם. אולי בעתיד אחליט שוב לתת במה לסניפים ספציפים ולשנות בהתאם את כל התוכן הכתוב.
אציין שבגלל סיבות לוגיסטיות ועדכונים שפספסתי בעבר - העדפתי להוריד ולא לציין כאן מספרי טלפון או את רשומת הכתובות של כל הסניפים של כל הרשתות (מעל עשרה מספרים שונים של סניפים שאני מכיר ויש עוד…). אם אתם מחפשים את הרשתות בגוגל- תוודאו שהשם רשום באופן מדויק. רשת “מחסן הסלולר” (מחסן ביחיד), רשת “גט-מובייל” (Get-mobile) שכן יש מתחרים שהחליפו את השם שלהם לשם מאוד דומה ומבלבל כדי להנות מהמוניטין של הרשתות המקוריות.
דף זה נבנה לפני מספר שנים והתחיל כדף מחווה לחנות סלולר ספציפית. הדף הזה התחיל כחלק מפרויקט מצולם שלי שבו אני נותן במה וצילומי תדמית לעסקים או אמנים וספורטאים שאני מאמין בהם ותומך בהם, לאט לאט הוספתי עוד עסקים נוספים שאני אוהב ורוצה לתת להם במה מיוחדת ולפעמים נאלצתי גם למחוק דפי מחווה בגלל שינוי הנפשות הפועלות באותו בית עסק.
החנויות סלולר המומלצות בדף זה לא משחקות משחקים ומומלצות מהרבה סיבות. המחירים נוחים וגם זולים מהרבה מתחרים בתחום, כל מכשירי הסלולר שנמכרים אצלהם הם מיבואן רשמי או מורשה בגרסאות ישראליות שתומכות בתדרים של הרשתות סלולר בארץ ועם אחריות מלאה, לא תתקלו באי נעימויות שונות ולא מובנות שיש ביבוא מקביל בזאפ.
בחנויות האלה אין משחקים (כמו שמגלים הרבה בזאפ) שמוציאים לך מהקופסא שהרגע קנית מטען ואוזניות ואומרים לך שלא כלול במחיר ושטויות אחרות. לא מוכרים כאן מכשירי סלולר משומשים ולא מוכרים מחודשים. היתרון הכי גדול של החנויות סלולר כאן שהם גאים בו זה השירות המקצועי והאישי שהם נותנים ללקוחות שלהם ששאר החנויות או הרשתות מסביב לא מוכנים ולא יודעים לתת. המעבדות סלולר שלהם ברמה גבוהה עם טיפול איכותי ואמין.
לכבוד דף המחווה הזה עשיתי צילומי תדמית בהתנדבות לאותם עסקים וגם ערכתי ריאיון קצר עם אחד הבעלים של הסניפים (אלכס). כל צילומי התדמית נעשו על ידי וגם הדף הזה כמחווה במילים שלי בלי השפעה חיצונית כלל. לא שולם לי דבר והכל נעשה מרצון טוב וכוונות טובות כהמלצה אישית שלי על חנויות סלולר בירושלים.
בחנויות הסלולר שלו בירושלים יש מגוון וציוד רב כגון מגוון טלפונים עדכנים ברמות מחיר שונות, אביזרים רבים בין אם אופנתיים או טכנולוגיים לציוד סלולרי ולמחשב, מגוון רחב של גאדג'טים ואלקטרוניקה, אוזניות ורמקולים ועוד. על ידי החנות והרשת ניתנים גם שירותי מעבדת סלולר טובים ומסודרים לתיקון פלאפונים לכל מי שזקוק לכך ומחפש מעבדה מקצועית ונוחה.
לפי הגישה של אלכס הבעלים - חייבים להשקיע בלקוח החוזר ולכן דואגים לכל לקוח. חשוב לו להתאים לכל לקוח את המוצר המתאים לו ביותר. השאלות הראשונות שלו כאשר מישהו מתעניין במכשיר סלולר זה מה היה לו עד עכשיו ואיך הייתה החוויה שלו. לכן אם מישהו יגיד שהיה לו טלפון סיני זול והוא היה מבסוט ממנו אבל משהו מגביל אותו או שהוא רוצה להתחדש. ככל הנראה ההצעה של אלכס תהיה מכשיר יותר משופר שירצה את הלקוח אבל לא בהכרח יהווה קפיצה ענקית במחיר. וזה אומר שלקוח יכול לצאת גם עם טלפון טוב וזול יחסית, אפילו שחשב או שבחנויות אחרות אמרו לו שהוא צריך את הפלאפון הכי חדש בשביל להרגיש שדרוג. כי זה לא חוכמה להציע את מכשיר הסלולר הכי טוב והכי יקר. צריך להציע את מה שהכי מתאים ללקוח מכל הבחינות.
שוק חנויות הסלולר הוא תחום שקיבל סטיגמה לא טובה בגלל פעילות של הרבה בעלי עסק שלא רואים כדאיות להשקיע בלקוח החוזר. המצב הנל קיים בהרבה תחומים ובעיקר בעסקים של מכירות ולא רק בחנויות סלולר. כששאלתי את אלכס הבעלים לגבי התופעה הוא אמר שהבעיה היא עם הרבה עסקים שחלקם באים מראש בגישה שהם מחזיקים את העסק באופן זמני.
לעומתם יש גם כאלה שמרגישים שנתינת שירות טוב והוגן זה חלק בלתי נפרד מהוויה האישית שלהם. אלכס הבעלים מאמין שזה גם יתרון משמעותי שיש לו לעומת חנויות סלולר אחרות שמהוות רק פלטפורמה למסירת ציוד שנקנה.
הרבה אנשים באים לחנויות טלפונים בשביל שירותי המעבדה לתיקון מכשירי הטלפון שלהם ולפעמים לקוחות שבאים בשביל תיקון אייפון או פלאפון אחר שהתקלקל להם מגלים בחנות שהתקלה שמפריעה להם יכולה להיפטר במקום מבלי לראות טכנאי או לשלוח למעבדה לתיקון. ככה זה כשהשירות איכותי ויש ניסיון.
המדיניות שאלכס הנחיל בחנויות שלו בירושלים היא ששירות טוב הוא זה שיגרום לאנשים לבוא ולחזור לחנות שלו ואם יהיה צורך גם למעבדה לתיקונים. אם בן אדם יהיה מרוצה ויידע שיש לו אוזן קשבת אז גם העסק יצליח. המדיניות בחנויות היא שכל לקוח הוא חשוב וניתן ללמוד מזה הרבה על שירות לקוחות טוב. יש המון מתחרים בתחום שלא מספקים שירותים ללקוחות שלהם מלבד הצד של המכירה. דברים כגון הדבקת מסך, העברת נתונים מטלפון קודם (שמתבצע במקום) וכמובן שחלק מהחנויות לא מספקות תמיכה למוצר קיים או תמיכה עתידית. בחנויות "מחסן הסלולר" ו”גט-מובייל” זה שונה לטובת הלקוח.
כעת אשמח לראיין את אלכס הבעלים של חנות הסלולר.
ניר (המראיין): שלום אלכס, אני פוגש אותך פה בחנות סלולר שלך בירושלים. בין לבין הצוות שלך עוזר ללקוחות אחרים, אנשים באים למעבדה, יש מוזיקה של נגני רחוב ומרגישים באזור הזה את ירושלים. אבל בדרך עד אליך נתקלתי בעוד מספר חנויות סלולר באזור שלך של מרכז העיר. חלק מהחנויות גם מוכרים מוצרים דומים כגון סמארטפונים, אוזניות, נרתיקים, נותנים שירותי מעבדה ומוכרים הרבה אביזרים. מה גרם לך לפתוח חנות סלולר בין כל החנויות עם התחרות כאן ובמה אתה מרגיש שאתה מביא משהו שונה למרכז ירושלים."
אלכס (בעל החנות): הקירבה לגאדג'טים וטכנולוגיה מאז ומתמיד הייתה קיימת אצלי, ככה שצעד בכיוון הזה הרגיש הכי נכון. קיימת תחרות, זה נכון, אבל אני מאמין בדרך שלי. כל אחד יכול להחזיק את אותם האביזרים אבל אם עזרת ללקוח, בין אם פוטנציאלי לאותו רגע או לא, פתרת לו איזו בעיה והכוונת אותו למוצר הנכון – זה יכול להחזיק זמן רב.
ניר: כיום מה ניתן למצוא בחנויות שלך בירושלים?
אלכס: טלפונים, ציוד היקפי הקשור לסמארטפונים, מגוון גאדג'טים, שירותי מעבדה ועוד.
ניר: מה לפי דעתך הצרכן בירושלים מבקש כאשר הוא פונה לחנויות סלולר ומה יותר חשוב לו?
אלכס: אני חושב שלצרכן הירושלמי יש חיבור ברמה כלשהי לחנות שבה הוא תמיד מקבל שירות טוב, אם תדאג לתת ללקוחות שלך הרגשה שיש לו על מי לסמוך פעם אחר פעם – אין סיבה שילך לחפש את זה במקום אחר. הרבה פעמים אתה יכול במובן מסויים לצפות את העתיד ולנחש לאיזה לקוחות יתעוררו שאלות באותו רגע שיצאו מהחנות ואתה צריך לדאוג להסביר להם על המוצרים בצורה שתקל עליהם בהמשך השימוש במוצר.
ניר: יש לך כבר וותק בתחום כדי לראות מגמות בעולם הגאדג'טים לאורך השנים, מה השתנה ומה העתיד צופן במיוחד לצרכן הישראלי?
אלכס: ישראל נוטה להשאר ב "Delay" מאחורי המערב כשזה נוגע לקבלת טכנולוגיות חדשה, לוקח לישראליים מעט יותר זמן לאמץ טרנדים טכנולוגיים חדשים אבל בסופו של דבר הם מגיעים גם אלינו, לא כולם תופסים חזק ומחזיקים מעמד אבל יש הרבה שכן. אני חושב שבשנים הבאות אנחנו נראה יותר מוצרים אלחוטיים, כלי תחבורה קטנים (אופנים חשמליים, קורקינטים ממונעים חשמלית וכדומה), אני מקווה שלאט לאט גם טכנולוגיות של בתים חכמים יהפכו למשהו שנראה יותר. אנחנו חיים בתקופה טכנולוגית מדהימה ואני בטוח שנזכה לראות עוד הרבה פריצות דרך בשנים הבאות.
ניר: תחלוק איתנו טיפים לאיך לתחזק סמארטפון שיעבוד טוב לאורך זמן?
אלכס: הדבר החשוב הראשון שצריך לזכור – לבחור מלכתחילה מכשיר סלולר שיש עליו ביקורות חיוביות בעיקר ומיוצר ע"י חברה שהוכיחה את הצלחתה לאורך השנים. אישית אני, משתדל להתקין כמה שפחות אפליקציות פרט לאלו שבאמת חשובות לי ומקפיד שיהיו יציבות.
ניר: השאלה הכי חשובה מכולם. אנדרואיד או אייפון?
אלכס: תוכנה – אפל. חומרה – אנדרואיד. 😉