
צילום הופעות
צילומי הופעות מוזיקה חיות. צילומי זמרים ולהקות בהופעות עם דגש על האהבה לאידיאל יופי קלאסי שמלווה אותי מעולם צילום הפורטרטים.
צילום הופעות חיות - חלק מחוויה גדולה יותר.
”ארצה לציין שנכון להיום אני כבר לא עושה צילומי הופעות”.
אי אפשר להתעלם שגם צלם הוא עוד צופה ומאזין. מוזיקה היא חוויה שאנחנו כבני אדם אוהבים ומעריצים. תרבויות שלמות ומיקרו תרבויות רואות בחוויה הזאת דבר הכרחי לזהות שלנו כבני אדם. הכוח שיש ליוצרים, זמרים ולהקות יכול לגרום להם להיות קול של דור שלם או קול של אומה שלמה. זמרים מפורסמים הם מושא להערצה בתרבויות רבות.
תמונות שצילמו צלמים בהופעות את אותם זמרים ולהקות, מילאו לא פעם את חדרי השינה שלנו כילדים או מתבגרים וכאנשים מבוגרים. החוויה הנפלאה שניתן לחוות בהופעת מוזיקה חיה יכולה ליצור חוויה גדולה מהחיים. קירבה והזדהות עם אפילו אלפי אנשים שחווים חוויה דומה, כולם שומעים את אותה מוזיקה אבל כל אחד זוכר את התמונה הזאת בראש ממקום אחר ומזווית אחרת שהצטלמה בראשו. בברכה - ניר רויטמן.
ניתן ללחוץ על התמונות לעוד קצת מידע על הזמר\ת או ההרכב (בטלפון יש ללחוץ אחר כך על הנקודה הלבנה).
























































בצילום הופעות יש הרבה רגעים ספונטנים. אבל בסופו של דבר ניתן באמצע ההופעה לצפות שרגע ספונטני כזה ייקרה. צלם הופעות יכול להקשיב למוזיקה ולאווירה וגם להתבונן בזמר ולהבין איפה יהיו רגעים שירגשו את הזמר וככל הנראה יוציאו ממנו איזשהי תנועה או חיוך או אפילו קפיצה משמחה. המטרה של הצלם היא להוציא רגע ייחודי מתוך אלפי רגעים פשוטים. זה נאמר רבות שהתאורה היא חברו הטוב ביותר של הצלם. לצערנו בצילום הופעות אין ביכולתנו לצפות לתאורה מושלמת כל הזמן. כמובן שיש בהופעות חיות גם הרבה מקרים שבהם התאורן לא מנהל את התאורה בצורה שטובה לצילום, אלא תאורה שתיצור אפקט חוויתי לצופה. לכן צלם הופעות צריך להיות דרוך ואפילו לצפות לרגע שבו התאורה תהיה טובה לצילום וגם הרקע יהיה טוב.
מכיוון שבצילום הופעות נהוג בעידן הדיגיטלי לצלם יותר תמונות ממה שבסופו של דבר נשתמש בהם – הבחירה בתמונות הטובות ביותר היא חשובה מאוד. כאשר צלם הופעות מסנן ובוחר אילו תמונות ייכנסו בסופו של דבר לרשימה הסופית, הוא צריך לדאוג למספר דברים חשובים. יש בדיחה שסיפר לי מורה בבית ספר לצילום שלמדתי בו "אין תמונות גרועות, יש רק בחירות לא נכונות". לפי המשפט הזה ניתן להסיק שיש צילומים יותר טובים שמלאים בפוטנציאל לעומת תמונות פחות טובות. זה נשמע כמו אימרה די ברורה.
אני כצלם פורטרטים נותן חשיבות בבחירות שלי לצילומים שמציגים את המצולם בצורה מכובדת ויפה ובחלק גדול מהצילומים מההופעה זה יכול להרגיש שיש נגיעות של צילום פורטרט. אני מאמין שיש הרבה טעויות שעושים צלמים אחרים בבחירות שלהם כגון להעלות צילומים שבהם המיקרופון מכסה את הפה של המצולם ונותן הרגשה שהזמר אוכל את המיקרופון. יש עוד הרבה דברים אחרים שצלם הופעות צריך להקפיד עליהם וחלק גדול מזה זה סטנדרטים מסוימים שלו ושל התעשייה.